Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus
Kad cukinijos ilgiau išliktų šviežios, jas reikėtų laikyti vidutinėje temperatūroje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Kuo ilgiau cukinijos stovi, tuo jų ne tik skonis, bet ir maistinė vertė prastėja.
Jei cukiniją prapjovėte, vertėtų ją iškart ir visą sunaudoti, ar nors pasistengti kuo greičiau suvalgyti ar pasidalinti su kaimynais. Beje, tai gera idėja.. pasidalinti su kaimynais.. mes ja naudojamės :)
Cukiniją laikyti šaldytuve - blogas pasirinkimas, taip laikoma cukinija, nesvarbu ar prapjauta ar ne, greičiau praranda ne tik savo skonines savybes bet ir maistines, be to, daug greičiau genda.
Beje,
Kai kurios rūšys laikant per žiemą gali apkarsti, o ar vartoti karstelėjusias cukinijas?.. manyčiau neverta..
Teigiama, kad tinkamai laikomos, naudingąsias savybes cukinijos išsaugo beveik visus metus.
Teigiama, kad žalios spalvos cukinijos išlieka šviežesnės ilgiau, negu geltonos.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!