TOP meniu » Receptainė Makaronų patiekalų receptai Makaronai Manų kruopos Pienas Varškė Kiaušiniai Sviestas Džiuvėsėliai Apkepai
Jums reikės: 250 g makaronų,
2 v. š. manų kruopų,
~ pusės stiklinės pieno,
500 g varškės,
2 kiaušinių,
2 v. š. arba pagal skonį cukraus,
žiupsnelis druskos,
sviesto kepimo formai ištepti bei ant viršaus,
~ 1 v.š. džiuvėsėlių kepimo formos pabarstymui bei ant viršaus.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai, išverdami makaronai šiek tiek pasūdytame vandenyje, nukošiami ir paliekami ataušti.
Manų kruopos užpilamos pienu (pilu tik tiek, kad kruopas vos vos apsemtų).
Dabar imame varškę ir ją gerai ištriname su kiaušinių tryniais, cukrumi bei žiupsneliu druskos.
Baltymai išplakami iki putų.
Kai ataušta makaronai, jie sumaišomi su varške bei išbrinkusiomis manų kruopos, pačioje pabaigoje įmošomi išplakti baltymai ir viskas apkepo tešla paruošta belieka išsikepti.
Imame kepimo indą, ją gerai ištepame sviestu, pabarstome džiuvėsėliais, supilame tešlą, ant viršaus truputėlį pabarstome džiuvėsėlių bei išdėliojame kelis mažyčius sviesto gabaliukus.
Kepama 180 laipsnių orkaitėje, apie 30 min. arba kol įgaus gelsvą spalvą bei iškeps. Ir nieko nelaukiant skanaujam ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Skanus ir karštas ir šaltas
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Makaronai » Padažai Troškiniai Mišrainės Apkepai Įdaryti patiekalai Kita Sriubos
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!