Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis
Sutarkavus žalias bulves ir nusunkus, skystį reikėtų palaikyti, tegu nusistovi krakmolas, kurį galima sudėti į bulvių masę, cepelinus verdant nesigaus košė.
Iš kilogramo bulvių išeina 4-5 cepelinai.
Vienam cepelinui reikia apie 30-40g mėsos.
Bulves virkite su lupenomis. Tuomet krakmolas lieka bulvėse.
Bulves geriau virti dieną prieš tai. Iš šviežiai virtų pagaminta tešla būna šlapia.
Tam, kad tarkiai nepatamsėtų, galima įdėti sutrintą vitamino C tabletę.
Paprastai, kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 20 min.
Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, galima tiesiog į virimo vandenį įpilti truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš.
Jei į cepelinų masę dedami miltai arba kiaušinis (iš ties mes niekada nedadam nei miltų nei kiaušinių), reikia suformavus cepelinus, tuoj pat ir virti, nes miltams brinkstant tešla skystėja, o kiaušinis apskritai tešlą juk skystina..
Cepelinams virti geriausia naudoti kuo didesnį puodą. Dėkite ne daugiau 5 cepelinų iš karto, pirmiausia laukite, kol nors vienas cepelinas iškils, tuomet dėkite sekantį.
Rekomenduojama 10 litrų puode virti ne daugiau kaip 15 didelių cepelinų, jei mažesni, galite dėti ir daugiau (cepelinai verdant turi plūduriuoti puode laisvai).
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!