TOP meniu » Receptainė Daržovių patiekalų receptai Topinambai Šparagai Morkos Agurkai Salotos Svogūnai Porai Paprika Citrinos sultys Aliejus Majonezas Mišrainės
Jums reikės: 3-4 topinambų gumbų,
4-5 šparagų,
1 nedidelės morkos,
saujelės salotų,
1 mažiuko agurko,
saujelės svogūno laiškų,
mažo gabaliuko poro,
trečdalio nedidelės paprikos,
kelių lašų citrinos sulčių.
pagal skonį druskos ir pipirų,
1 v.š aliejaus,
1 v. š. majonezo.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai pasiruošiame šparagus - nulaužiame koto kietasias dalis ir jei nusipirkote baltus, juos reikėtų nuskusti, nes baltų šparagų žievelė turi kartumo. Žalių skusti nereikia. Šparagus geriausia virti garuose arba nors nedideliame vandens kiekyje, šparagų neturėtų apsemti vanduo arba jei verdate daugiau, imate aukštesnį puodą, šparagus surišate ir verdate stačius.
Šparagus, verdame neilgiau kaip 3 min. Jie turėtų išlikti traškūs.
Kol verda šparagai susipjaustome agurką, svogūnų laiškus, porą ir papriką.
Jei salotos didesnės jas susiplėšome arba susipjaustome.
Ir pabaigoje smulkiau susitarkuojame morką bei stambiau topinambo gumbus ir nieko nelaukiant topinambo tarkius truputį apšlakstome citrinų sultimis.
Taip pat, susipjaustome atvėsusius šparagus.
Visas pasiruoštas daržoves gerai sumaišome kartu su druska ir pipirais.
Mojonezą ir aliejų kartu gerai išmaišome bei pilame ant daržovių, dar kartą išmaišome, leidžiame susimaišyti skoniams ir skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Mums buvo skanu
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!