Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis
Kad kepama žuvis arba mėsa rusvai paskrustų, prieš kepdami pavilgykime plaktame kiaušinyje ir pavoliokime džiūvėsėliuose.
Kad valoma žuvis neslystų iš rankų, pabarstykite ją kepinta druska.
Jei žuvies paviršius gleivėtas, prieš valant nuplaukite stipriu geriamosios sodos ir vandens tirpalu.
Jei sunkiai nusivalo žvynai, žuvį kelias sekundes panardinkite į verdantį vandenį.
Jei skrodžiant išsiliejo žuvies tulžis, tą vietą pabarstykite druska, o paskui gerai nuplaukite šaltu vandeniu.
Jei neturite šaldytuvo, žuvį išdarinėkite, išplaukite, pasūdykite ir suvyniokite į actu sudrėkintą drobę. Laikykite vėsioje vietoje.
Šviežią žuvį įdėkite į pintinę su dilgėlėmis. Ji ten gali išbūti kelias dienas - neges ir nepakis skonis.
Jūros žuvis bus skanesnė, ne taip suvirs, jeigu į verdantį puodą įpilsite šiek tiek acto.
Nevirkite žuvies ir žuvienės ant stiprios ugnies. Žuvis bus kieta, žuvienė - drumsta.
Žuvies sultinys sūdomas pradėjus virti, mėsos - iki virimo pabaigos likus pusei valandos.
Žuvis gražiai apkeps, jeigu, prieš dėdami į keptuvę, sausai nušluostysite.
Šaldytą žuvį kepkite ne visai atšilusią - ji bus sultingesnė.
Kad žuvies filė gabalėliai kepant nesusiriestų, keliskart įpjaukite juos išilgai.
Kepamos žuvies kvapas sumažės, jeigu netoli keptuvės pastatysite indelį su actu.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!