TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Agurkai Slyvos Actas Česnakas Marinavimas
Jums reikės: agurkų, (aš dar ėmiau ir cukinijos)
kelios skiltelės česnako,
kaukazinių slyvų,
krapų žiedynų, vyšnių, juodųjų serbentų, krienų lapų.
Marinatui: 1 l vandens,
50 g druskos,
20 g cukraus,
prieskonių mišinukas agurkų marinavimui.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia prisiskiname žalumynų, po to susipjaustome agurkus ir cukiniją, žinoma jei agurkai mažiukai, matyt pjaustyti ir nevertėtų. Nusiplauname slyvas. Nusilupame česnako skilteles.
Tuomet imame švarius stiklainius ir sluoksniuojant sudedame žalumynus, agurkus, cukinijas, česnaką bei kaukazines slyvaites.
Išsiverdame iš paminėtų produktų marinatą ir karštu užpilame pasiruoštą stiklainių turinį. Stiklainius laikinai uždengiame dangteliais ir paliekame maždaug 20 min. ramybėje. Praėjus laikui, marinatą nupilame, užkaitiname ir vėl užpilame ir taip sužaidžiu tris kartus. Trečia kartą užpylus stiklainius uždarau sandariai, apverčiu ir užklojus kokiu tai rankšluosčiu palieku atvėsti. Kai stiklainiai visiškai atvėsta išnešu į rūsį ir viskas, matyt po kokios savaitėlės ar net greičiau galima ir paskanauti.
O čia orietyrui: marinatą dariausi iš 1,5 litro vandens, ir gavosi 5 puslitriniai + likosi apie pusė puslitrinio marinato, į kurį puikiai tiks primesti pjaustytų agurkų greitam naudojimui :)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: tikiuosiu bus
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!