Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti valgant
Skrudinant duoną, rekomenduojama ją skrudinti tik tiek, kad šiek tiek pagelstų. Nevertėtų valgyti apdegusios, pernelyg suskrudusios duonos.
Sergant kai kuriomis ligomis (skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opomis, gastritu ir, jei kamuoja padidėjęs skrandžio rūgštingumas) ruginės duonos vartojimą reikėtų riboti arba jos iš viso atsisakyti.
Prieš valgant duoną, apdegusią plutą būtina nupjauti.
Jei net ir labai mažas duonos kepaliuko plotelis apipelijo, deja bet valgyti apipjaustyto kepaliuko nevertėtų, teigiama, kad pelėsis užteršia visą duoną.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!