TOP meniu » Receptainė Uogų, vaisių patiekalų receptai Špinatai Aliejus Citrinos sultys Kiaušiniai Miltai Kepimo milteliai Želatina Grietinėlė Maskarponės sūris Mėlynės Kepiniai
Jums reikės: 180 g špinatų,
9 v. š. aliejaus,
2 v. š. citrinos sulčių,
250 g cukraus pudros,
~1 a. š. vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
320 g miltų,
2,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
2 v. š. želatinos (kremui ir glajui),
200 g plakamos grietinėlės (kremui),
300 g maskarponės sūrio (kremui),
4 v.š. arba pagal skonį cukraus pudros (kremui),
1 st. šaldytų mėlynių (kremui),
pagal skonį citrinos sulčių (kremui),
~250g šaldytų mėlynių (glajui),
4 v. š. arba pagal skonį cukraus (glajui),
pagal skonį citrinos sulčių (glajui).
Gaminimo eiga:
Biskvitas. Smulkintuvo pagalba sumalame špinatus, kartu su aliejumi ir citrinos sultimis, turėtų gautis tyrelė.
Kiaušinius išplakame kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, plakame kol masė tampa balšva.
Atskirame indelyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Į kiaušinių masę supilame špinatų tyrę bei gerai išmaišome. Bemaišant supilame miltų masę. Ir viskas... tešlą turime, tereikia iškepti.
Imame kepimo indą su nuimamais šonais (pas mane ji 26 skersmens), truputį ant šonų ir dugno papurškiame aliejaus ir supilame tešlą.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 50 min arba kol iškepa.
Iškepusį biskvitą, atvėsiname ir tuomet, palyginame viršų bei supjaustome į tris dalis.
Nupjautą biskvito viršų sutriname į smulkius trupinius, jais aplipinsime torto šonus ir viršaus dalį.
Kremas. Kol vėsta iškeptas biskvitas, pasiruošiame kremą.
Pirmiausiai želatiną išbrinkiname vandenyje, vandens pilu tik tiek kad, vos vos apsemtų želatino miltelius.
Grietinėlę gerai išplakame su keliais lašais citrinų sulčių, plakiau iki standumo.
Maskarponę plaktuvo pagalba, sumaišome su mėlynėmis, cukraus pudra ir citrinos sultimis bei pabaigoje jau šaukštu gerai įmaišome išplaktą grietinėlę. Išbrinkintą bei ištirpintą želatiną (pasiliekant maždaug 1/4 glajui) įmaišome į kremą prieš pat torto surinkimą.
Torto surinkimas, ant torto padėklo ar ant kažko panašaus, dedame vieną biskvito lakštą, ant viršaus tolygiai paskirstome maždaug trečdalį kremo, dedame antrą biskvito lakštą, ant viršaus vėl paskirstome trečdalį kremo dalį, dedame paskutinį biskvito lakštą ir ant viršaus paskirstome likusį kremą. Viršų išlyginame.
Glajus. Pasiruošiame ir patį viršutinį torto sluoksnį - glajų.
Atšildytas mėlynes sutriname šakute, ir nupilame sultis, aš naudojau tik sultis. Į sultis dedame cukrų bei citrinos sultis, pakaitiname kol ištirps visiškai cukrus, nukeliame nuo ugnies ir bemaišant supilame visą likusią išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
Gautą glajų atvėsiname, bei nelaukiant kol pradės glajus stengti, paskirstome ant torto viršaus, leidžiant nubėgti ir ant kraštų. Ir nieko nelaukiant biskvito trupiniais aplipiname torto šonus, bei viršų, aš barsčiau tik dalį viršaus.
Ir viskas tortas pagamintas, tereikia išnešti į vėsią patalpą ar dėti į šaldytuvą bent 6 valandoms, pagal poreikius bei fantaziją puošti ir skanauti ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Taigi, ilgai bandymų eilėje buvęs torčiukas pagaliau išbandytas, spalvotas špinatų ir mėlynių torčiukas skonis nenuvylė, gavosi ir skanus ir pjūvis gražus, saldumo užtektinai, biskvito spalva sodriai žalia, skonis biskvito puikus, nesausas ir tikrai šį pavasarišką biskvitą ne kartą kepsiu, uogos manyčiau tiktų ir ne tik mėlynės.. o kas liečia kremą, sekantį kartą darydama manyčiau naudosiu tik maskarponę su kondensuotu be želatino.
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (1)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!