Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus
Šviežią žuvį net ir šaldytuve apdėk ledu. Paimk du ledo gabalus, juos sumulkink, į didelį dubenį suberk nemažą ledo sluoksnį, ant jo padėk žuvį ir jos viršų vėl apdėk ledu. Būtų idealu, jei galėtum žuvį paversti taip, kaip ji ir plaukioja vandenyje nugaros pelekais į viršų.
Jei žuvį pagavai pats, taip gali ją saugoti 710 dienų, tačiau, jei šis laimikis iš prekybos centro pasistenk per kelias dienas ją pagaminti ir suvalgyti.
Žuvies šaldymo ypatumai
Sausas šaldymas - sauso šaldymo atveju pagrindinis Tavo priešas yra oras. Dėl jo Tavo žuvis gali sugesti, todėl pasistenk apriboti deguonį. Ir tam net nebūtina vaakuminio pakavimo įranga tereikia žuvį gerai nusausinti ir gerai įvynioti į maistinę plėvelę.
Glazūravimas - norėdamas apdėti žuvį ledo sluoksniu, tiesiog panardink ją į šaltą vandenį, vėliau išimk ir padėk ją ant padėklo ar ant kito plokščio paviršiaus, o galiausiai įdėk į šaldymo kamerą. Luktelėk, kol ledas sustings, o tada pakartok procedūrą iš naujo. Kartok tol, kol ledo sluoksnis pasieks apie 5 mm.
Sušaldyta žuvis šaldytuve gali išbūti apie 3 mėnesius. Tunas, lašiša ar kita riebi žuvis gali būti laikoma iki 6 mėnesių ar net ilgiau. Vėliau ji praranda skonį ir maistines savybes.
Šaldyta žuvis turi būti laikoma minus 18°C temperatūroje. Vežant ar sandėliuojant, dedant į lentynas leidžiamas nuokrypis plius minus 3°C, bet ne daugiau. Atsileidusių žuvų pakartotinai užšaldyti jau negalima, nes kyla užkrato pavojus.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!