TOP meniu » Receptainė Uogų, vaisių patiekalų receptai Sluoksniuota tešla Sviestas Obuoliai Cinamonas Kepiniai
Jums reikės: Sluoksniuotos tešlos,
60 g cukraus,
15 g sviesto,
obuolių,
cinamono.
Gaminimo eiga:
Iš ties kepiau mažoje formoje, t.y tik 25x12 ir sunaudojau tik 1 mielinės sluoksniuotos tešlos lakštą.
Taigi, pirmiausia prisipjaustome obuolių, jų reikės dviems sluoksniams.
Po to, išsilydome sviestą ir jį sumaišome su cukrumi, pasiliekant ~1 valgomą šaukštą antram obuolių sluoksniui.
Sviesto - cukraus masę sukrečiame į kepimo indą bei tolygiai paskirstome. Ant viršaus suberiame pusę supjaustytų obuolių, pabarstome cinamonu, ant viršaus dedame sluoksniuotos tešlos lakštą, prieš tai nupjovus lakšto kraštą, tiesiog priderinam prie kepimo formos.
Ant tešlos sudedame likusius obuolius, viršų pabarstoma atidėtu cukrumi bei cinamonu bei sudedame smulkiais gabaliukais suplėšytą ar supjaustytą tešlos kraštelį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min arba kol gražiai paruduos. Truputį leidžiame atvėsti bei išverčiame iš kepimo formos. Jei karštą valgysite, matyt neišsiversite be šakutės ar šaukštelio, atvėsęs sutvirtėja, tuomet galima ir apversti taip kaip kepė ir skanauti ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Kepiau palyginus su daug obuolių, tad gavosi pyragas su malonia obuolių rūgštele
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!