Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus
Siekiant kuo ilgiau apsaugoti kiaušinius nuo gedimo, rekomenduojama juos laikyti šaldytuve. Taip laikomi kiaušiniai neišdžiūva, gerai vėdinasi, palaikoma vienoda aplinkos temperatūra.
Kiaušiniai turi būti apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių bei sušalimo (temperatūrai sumažėjus iki minus 2,2 - 2,8 C, kiaušiniai užšąla).
Rekomenduojama kiaušinius laikyti ne aukštesnėje kaip 18 C temperatūroje, idealiausia laikyti 1-2 C temperatūroje,
Minimalus tinkamumo vartoti terminas 28 d.,
Nešvarius kiaušinius būtina nuvalyti, į šaldytuvą reikėtų dėti tik švarius, nereikėtų kiaušinių plauti, nes plauti greitai genda, tik sausai nuvalyti.
Reikėtų laikyti sustatytus smaigaliais žemyn, taip jie ilgiau išlieka švieži.
Dėmėtus kiaušinius prieš plaunant nutrinkite su druska.
Nelaikykite kiaušinių kartu su stipraus kvapo produktais (sūriu, silke, rūkyta dešra ir pan.), nes kiaušiniai greitai sugeria pašalinius kvapus, beje kaip ir sūris.
Jeigu norite kiaušinius šaldytuve išlaikyti labai ilgai, kiekvieną kiaušinį įsukite į popierių ir kartą per savaitę apverskite kita puse.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!