TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Jogurtas Kefyras Grietinė Želatina Aguonos Želė Daržovių atsargos žiemai
Jums reikės: 800 ml graikiško jogurto,
1 stikline kefyro,
3 šaukštų grietinės,
2 šaukštų arba pagal skonį cukraus,
4 šaukštų želatinos,
kelių saujelių aguonų,
kelių spalvų želė.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai pasidarome kelių spalvų želė, darome pagal instrukciją ant pakelių, tik žinoma vandens reikėtų sumažinti maždaug per pusę, nors aš taip darau. Pasidarytą želė statome šaltai, kad gerai sustingtų. Matyt geriausiai želė pasidaryti iš vakaro.
Želatiną užpilame vandeniu, vandens pilame tik tiek kad, vos vos apsemtų ir paliekame kad išbrinktų.
Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilame) ir porą kartų permalame mėsmale, plakikliu arba kokteiline kaip kam išeina. Yra pirkti ir maltų aguonų.
Kai želė gerai sustingsta, ją supjaustome gabaliukais. Tuomet ištirpiname išbrinkusią želatiną bei paliekame truputį atvėsti.
Kol vėsta, gerai išmaišome jogurtą, kefyrą, grietinę, cukrų, aguonas ir pabaigoje įmaišome atvėsintą želatiną.
Tuomet nieko nelaukiant, imame indą, sudedame ir tolygiai paskirstome supjaustytus želė gabaliukus ir ant viršaus supilame sumaišytą jogurto masę ir viskas.. dedame šaltai kad sustingtų ir skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Skanus desertas šiltiems vakarams prie židinio
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!