TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Varškė Kiaušiniai Sviestas Kepimo milteliai Miltai Cinamonas Graikiški riešutai Kepiniai
Jums reikės: 100 g 9 % varškės,
1 trynys,
30 g cukraus,
70 g sviesto,
150 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
1, 5 a. š. vanilinio cukraus,
žiupsnis druskos,
1 baltymas (morengui),
50 g cukraus (morengui),
60 g graikiškų riešutų,
~ 1 a. š. cinamono.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai sumaišome miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska, po to ant viršaus sutarkuojame arba smulkiai supjaustome sviestą ir rankomis gerai sutriname. Turėtų gautis smulkūs trupinukai.
Varškę petriname per sietelį ir gerai išmaišome su tryniu ir cukrumi bei gautą varškės masę supilame ant miltų trupinukų ir rankomis suminkome. Tešlą vyniojame į plėvelę ir nors 2 val palaikome šaldytuve.
Kol vėsta tešla, pasigaminame įdarą.. kiaušinio baltymą iki standumo išplakame su cukrumi bei susmulkiname graikiškus riešutus.
Atvėsus tešlai, nieko nelaukiant ją daliname pusiau ir kiekvieną puselę paeiliui kočiojame kuo ploniau, ant viršaus tepame pusę baltymų masės bei barstome susmulkintais riešutais bei cinamonu. Tuomet susukame bei supjaustome maždaug 1,5 cm storio riekelėmis.
Imame turimą kepimo skardą, dedame kepimo popierių bei sudedame pasiruoštas riekutes, ant viršaus dar pabarstome cinamonu ir viskas mūsų sausainiai paruošti, belieka išsikepti.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min arba kol gražiai pagelsta.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Mums labai tinka ir patinka šiuo metu tai dažniausiai mano kepami sausainiukai.
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!