TOP meniu » Receptainė Sausi pusryčiai Saulėgražos Avižiniai dribsniai Kondensuotas pienas Pienas Sezamo sėklos Desertai
Jums reikės: 100 gr. sausų pusryčių - kviečių su medumi,
100 gr. saulėgražų,
100 gr. avižinių dribsnių,
5 v. š. kondensuoto pieno,
20 gr. sviesto,
sezamo sėklų (pabarstymui).
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai pakepiname saulėgražas ir avižinius dribsnius su keliais lašais aliejaus. Truputį atvėsiname ir sumaišome su sausais pusryčiais (aš ėmiau kviečius su medumi ir šiek tiek žiedelių).
Pasiruošiame kepimo indą, jį išklojame kepimo popieriumi.
Garų vonelėje ištirpiname sviestą, sudedame kondensuotą pieną, bei gerai išmaišome. Nieko nelaukiant pilame ant sausų pusryčių mišinio, gerai išmaišome.
Sukrečiame į kepimo indą, ant kepimo popieriaus, paspaudžiant, kad liktų kuo mažiau oro tarpelių, suformuojame norimo storio stačiakampį arba tiesiog žiūrint kokį indą turite. Orientyrui gaunasi 19x17x3,5 cm gabaliukas.
Įkaitiname orkaitę iki ~150 laipsnių ir kepame apie 7 min. Truputį atvėsinus apibarstome sezamo sėklomis, leidžiame visai atvėsti, tuomet pjaustome ir skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Niam niam variantas gavosi irgi labai skanus, nors pradinis planas buvo vietoj saulėgražų - kokoso drožlės ir apibarstymui taip pat kokoso drožlės, bet.. kai susiruošiau pasidaryti, apsižiūrėjau kad tų kokoso drožlių labai jau mažai telikę. Tad, greitai viską galvoje persidėliojau ir gavosi variantas su saulėgražomis ir sezamo sėklomis :))
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Sėklos, džiovinti vaisiai » Kepiniai Desertai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!