Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus

Ką vertėtų žinoti laikant paprikas?

• Sujaustytą ar tiesiog perpiautą papriką reikėtų suvartoti iškart ar jau nors per kelias dienas, ilgiau nevertėtų laikyti.

• Nepjaustytas paprikas laikant šaldytuve, jos paprastai netenka joms įprasto traškumo, tad šaldytuve paprikoms ne vieta.

• Geriausia paprikas laikyti medinėje dėžutėje, suvyniotas į popierių ar popieriniame maišelyje (tik ne plastmasiniame maišelyje) kambario temperatūroje, sausoje, gerai vėdinamoje vietoje. Taip laikant.. paprikos puikiai išsilaiko net iki pusantro mėnesio.

• Kaip ir bet kokias daržoves, reikėtų nuplauti tik tiek paprikų, kiek ketinate sunaudoti, neplautos paprikos ilgiau išstovės.

• Aišku geriausia paprikas valgyti šviežias, bet jei užsiauginate daug ir norite jas kuo ilgiau išsilaikyti.. galima paprikas ir užsišaldyti, verta žinoti, kad net 50–80 proc. juose esančių vitaminų ir mineralinių medžiagų užšaldant yra išsaugojama.

• Aštriąsias paprikas galima džiovinti ir sudžiovintas paprikas susimalti ir naudoti kaip prieskonius.