Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Kad patiekalai iš pupelių būtų skanūs

• Norėdami patikrinti, ar pupelės išvirusios, iš puodo išimkite vieną ar dvi pupeles ir suspauskite pirštais. Jos turi būti minkštos, bet ne sukritusios. Jei pupelių vidus kietokas, dar pavirkite.

• Prieš virimą pupeles reikia pamirkyti 10 – 12 valandų.

• Jei užmiršote pupeles pamerkti, tačiau jums reikia jas greičiau išvirti, virdami keletą kartų įpilkite po pusę stiklinės šalto vandens.

• Jei virdami pupeles, ant puodo uždėsite indą su šaltu vandeniu, jos išvirs greičiau.

• Kad pupelės greičiau išvirtų, būtų skanesnės ir maistingesnės, joms užvirus, vandenį nupilkite, vėl užpilkite šaltu ir įpilkite 3šaukštelius aliejaus. Po to virkite toliau.

• 1 kg pupelių pilkite 3 litrus vandens.

• Nemaišykite kelių rūšių pupelių, nes jos nevienodai išverda.

• Pupelės bus daug skanesnės, jei virsite jas su prieskoniais, pjaustytomis morkomis, petražolėmis. Žalumynus suriškite į šluotelę, pupelėms išvirus, išimkite.

• Išvirę 500 g pupelių, gausite 6 puodelius virtų pupelių.

• Pupeles sūdykite, kai jos baigia virti.

• Jei į pupelių tyrę įdėsite smulkiai pjaustytų pakepintų svogūnų, ji bus skanesnė.

• Jei pupelių tyrė per tiršta, ją galite atskiesti pupelių nuoviru, karštu pienu ar sultiniu.

• Jei į vakarykštę pupelių tyrę įmušite kiaušinį ir įbersite džiūvėsių, galite iškepti skanių kotletų.

• Jei verdate sriubą iš spalvotų pupelių ir nenorite, kad ji būtų tamsi, vos užvirus, vandenį nupilkite, pupeles užpilkite šviežiu verdančių vandeniu ir virkite toliau.

• Jei pupelių sriubą gaminsite su grybų nuoviru, ji bus labai skani.