Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis
Norėdami patikrinti, ar pupelės išvirusios, iš puodo išimkite vieną ar dvi pupeles ir suspauskite pirštais. Jos turi būti minkštos, bet ne sukritusios. Jei pupelių vidus kietokas, dar pavirkite.
Prieš virimą pupeles reikia pamirkyti 10 12 valandų.
Jei užmiršote pupeles pamerkti, tačiau jums reikia jas greičiau išvirti, virdami keletą kartų įpilkite po pusę stiklinės šalto vandens.
Jei virdami pupeles, ant puodo uždėsite indą su šaltu vandeniu, jos išvirs greičiau.
Kad pupelės greičiau išvirtų, būtų skanesnės ir maistingesnės, joms užvirus, vandenį nupilkite, vėl užpilkite šaltu ir įpilkite 3šaukštelius aliejaus. Po to virkite toliau.
1 kg pupelių pilkite 3 litrus vandens.
Nemaišykite kelių rūšių pupelių, nes jos nevienodai išverda.
Pupelės bus daug skanesnės, jei virsite jas su prieskoniais, pjaustytomis morkomis, petražolėmis. Žalumynus suriškite į šluotelę, pupelėms išvirus, išimkite.
Išvirę 500 g pupelių, gausite 6 puodelius virtų pupelių.
Pupeles sūdykite, kai jos baigia virti.
Jei į pupelių tyrę įdėsite smulkiai pjaustytų pakepintų svogūnų, ji bus skanesnė.
Jei pupelių tyrė per tiršta, ją galite atskiesti pupelių nuoviru, karštu pienu ar sultiniu.
Jei į vakarykštę pupelių tyrę įmušite kiaušinį ir įbersite džiūvėsių, galite iškepti skanių kotletų.
Jei verdate sriubą iš spalvotų pupelių ir nenorite, kad ji būtų tamsi, vos užvirus, vandenį nupilkite, pupeles užpilkite šviežiu verdančių vandeniu ir virkite toliau.
Jei pupelių sriubą gaminsite su grybų nuoviru, ji bus labai skani.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!