Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus
Jei iškyla klausimą ką pirkti ar želatiną iš gyvūnų jungiamojo audinio baltymo kolageno ar vegetarišką želatinos pakaitalą AGARĄ iš jūros dumblių.. tad keli pastebėjimai:
Teigiama, kad agaras greičiau nei želatina sustingsta.
Teigiama, kad agaras neturi skonio, o želatina saldiems desertams gali suteikti mėsos skonį.
Teigiama, kad agaras blogiau nei želatina stingdys mišinius, kurių sudėtyje bus pieno, tad šiuo atveju rekomenduojama labiau želatina.
Teigiama, kad želė paruošta su želatina yra skaidresnė nei su agaru.
Teigiama, kad agaras pradės stingti atvėsęs iki 3235 laipsnių temperatūros, tad vasaros metu agaras geresnis pasirinkimas, beto puikiai išlaikys savo formą netirpdamas ir šiltesnėje patalpoje.
Teigiama, kad agaras stingdo stipriau nei želatina, tad agaro reiks mažiau.
Teigiama, kad agaras naudingesnis nei želatina, nes daugiau turi kalio, kalcio, geležies, magnio.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!