TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Salotos • Ridikėliai • Šparagai • Mišrainės

Agurkų ir ridikėlių salotos su šparagais

Jums reikės: Saujelės salotų,
nedidelio agurko,
3-4 ridikėlių,
4-5 šparagų,
saujelės svogūnų laiškų,
pagal skonį druskos ir pipirų,
alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai pasiruošiame šparagus - nulaužiame koto kietasias dalis ir jei nusipirkote baltus, juos reikėtų nuskusti, nes baltų šparagų žievelė turi kartumo. Žalių skusti nereikia. Šparagus geriausia virti garuose arba nors nedideliame vandens kiekyje, šparagų neturėtų apsemti vanduo arba jei verdate daugiau, imate aukštesnį puodą, šparagus surišate ir verdate stačius.
Šparagus, verdame neilgiau kaip 3 min. Jie turėtų išlikti traškūs.

Kol verda šparagai susipjaustome agurką, ridikėlius bei svogūnų laiškus.
Jei salotos didesnės jas susiplėšome arba susipjaustome.

Išvirus bei pravėsus šparagams, juos taip pat.. susipjaustome norimo dydžio gabaliukais.

Visas supjaustytas daržoves arba sumaišome arba tiesiog imame lėkštutes ir sluoksniuojant, vis po truputį pabarstant druska ir pipirais išdėliojame, pašlakstome alyvuogių ar mėgstamu aliejumi ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Mums patinko

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Agurkų ir ridikėlių salotos su šparagais

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •