TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Duona • Brokoliai • Paprika • Krabų lazdelės • Sezamo sėklos • Majonezas • Mišrainės

Brokolių ir keptos duonos salotos

Jums reikės: kelių žiedynų brokolio,
kelių riekelių duonos,
krabų lazdelių,
pusės nedidelės paprikos,
šaukštas arba pagal skonį majonezo,
pagal skonį druskos ir česnakinių pipirų,
pagal skonį sezamo sėklų.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai nuplauname brokolio žiedynus, išskirtome dar smulkesniais žiedynais, bei pamerkiame į verdantį vandenį. Vandenį nevertėtų laikyti ilgiau nei 4 min, rašoma jei ilgiau laikysite išsilakstys visi vitaminai :)). Paskiau leidžiame nusivarvėti vandeniui, bei supjaustome nedideliais gabaliukais, storesnius kotelius nulupame ir taip pat, supjaustome.

Duoną supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepiname.

Krabų lazdeles ir paprikas (šį kartą pamaišiau geltonos ir raudonos) susipjaustome, kaip padiktuoja fantazija. Beje, neturint šviežių paprikų puikiai tinka ir konservuotos paprikos - išbandyta, šiaip gal net ir skaniau su konservuotomis :).

Susimaišome brokolį, krabų lazdeles ir paprikas, bemaišant pabarstome pipirų bei suberiame sezamo sėklas.

Norint kad kepta duona salotose išliktų traški, salotas baigiame maišyti prieš valgant, t.y. sudedame į daržoves duonos kubelius, majonezo ir gerai išmaišome. Ir nieko nelaukiant skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Ech, galėjo būti ir daugiau.. buvo labai skanu ir sotu

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Brokolių ir keptos duonos salotos

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •