TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Ricotta sūris • Kiaušiniai • Grietinė • Kepimo milteliai • Miltai • Kepiniai

Ricotta varškės žagarėliai

Jums reikės: 180 g ricotta varškės,
1 didelio kiaušinio,
4 šaukštų grietinės,
100 g cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
~325g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga:
Varškę gerai išsukame su kiaušiniu, grietine, cukrumi bei druska.
Atskirame indelyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir palaipsniui sudedame į varškės masę.

Tešla gaunasi minkšta, deja šiek tiek limpanti prie rankų, tačiau jei gerą valandžiukę įdėsite į šaldytuvą ir palaikysite, to puikiai pakaks, kad išsikočioti ir greitai suraityti žagarėlius.

Iškočiojame maždaug 0,5-1 cm storio lakštą, jį supjaustome juostelėmis, įpjauname per vidurį, vieną galą perkišame pro įpjovą ir apsukam, tiesiog formuojame tradicinį žagarėlį.

Verdama gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda, išvirusius žagarėlius dedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų perteklinis aliejus. Po to apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Gaunasi minkštučiai ir skanučiai

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Ricotta varškės žagarėliai

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai • Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •