TOP meniu » Receptainė Makaronų patiekalų receptai Makaronai Faršas Cukinija Svogūnai Pomidorų padažas Grietinė Fermentinis sūris Česnakas Vištienos sultinys Apkepai
Jums reikės: apie 300 g makaronų,
faršo pagal skonį,
cukinijos pagal skonį,
kelių svogūnų,
pora šaukštų pomidorų padažo,
apie 200 ml grietinės,
fermentinio sūrio,
vištienos sultinio kubelis,
kelios česnako skiltelės,
džiovintų prieskonių mėsai,
druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Išverdame pasūdytame vandenyje makaronus, leidžiame nusivarvėti vandeniui.
Nupiltą vandenį nuo makaronų supilame atgal į puodą, jo maždaug imame apie 150 ml, dedame vištienos sultinio kubelį, sudedame labai smulkiai supjaustytą česnaką, grietinę, užverdame, pagal skonį įdedame druskos bei pipiriukų ir pamaišant kelias minutes paverdame.
Pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną kartu su faršu, cukinijos gabaliukais bei padažu. Jei reikia pasūdome ir įdedame mėgstamų prieskonių.
Indą kuriame kepsime, patepame sviestu arba tiesiog aliejumi, sudedame makaronus, ant viršaus dedame pakepintus svogūnus-faršą-cukinją, jei mėgstate pabarstote žalumynų (krapų, petražolių ir pan.) bei užpilame pasiruoštu padažu.
Ant viršaus užtarkuojame mėgstamo fermentinio sūrio.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Skanu ir karštas ir šaltas.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Tiesa karštas nesipjausto.. už tai puikiai valgosi su lazdelėmis, o va šaltas jau ir pjaustosi, bet žinoma, karštas yra skanesnis. Mums patiko, greita ir skanu
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Makaronai » Padažai Troškiniai Mišrainės Apkepai Įdaryti patiekalai Kita Sriubos
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!