TOP meniu » Receptainė Kruopų patiekalų receptai Kiaušiniai Grietinė Varškė Razinos Ryžiai Džiuvėsėliai Sviestas Apkepai
Jums reikės: 360 g (2 pakeliai) varškės,
2 kiaušinių,
2 v. š. arba pagal skonį cukraus,
3 šaukštai grietinės,
vanilinio cukraus,
sauja razinų,
virtų ryžių,
sviesto kepimo formai ištepti bei ant viršaus,
džiuvėsėlių kepimo formos pabarstymui bei ant viršaus.
Gaminimo eiga:
Kai nesusivalgo ryžių košė, tuomet kepama ir kepamas apkepas su ryžiais ir dažniausiai būtent varškės apkepas su ryžiais, tad iš tikrųjų ryžių dedasi tiek kiek jau yra virtų, kartais labai daug, kartais tik šiek tiek... bet kas svarbiausiai, visuomet gaunasi skaniai. Kai ryžių mažai, tuomet aišku matyt reikėtų kelių šaukštų manų kruopų.
Taigi, jei neturime virtų ryžių, pirmiausiai išsiverdame, sakykim ~300 g ryžių, nukošiame ir paliekame ataušti.
Razinas užpilame karštu virintu vandeniu, kad išbrinktų.
Varškę gerai ištriname su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei grietine.
Baltymus išplakame iki standžių putų.
Kai ryžiai atvėsta, juos gerai sumaišome su varškės mase, įmaišome razinas, pačioje pabaigoje įmaišome išplaktus baltymus.
Tuomet imame kepimo formą, ištepame sviestu, pabarstome džiuvėsėliais, supilame tešlą, ant viršaus truputėlį užbarstome džiuvėsėlių bei išdėliojame kelis mažyčius sviesto gabaliukus.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 35 minutes arba kol gražiai pagels ir iškeps. Ir nieko nelaukiant skanaujam ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Skaniausias matyt, visgi kai ryžių ir varškės 1X1
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Kruopos » Sausainiai Kepsniai Mišrainės Desertai Troškiniai Sriubos Padažai Kepiniai Košės Kita Apkepai Įdaryti patiekalai Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!