Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Maisto produktų laikymo terminai

Bendros žinios apie arbatą

Kaip skaniai išvirti bulves?

Kodėl nereikėtų vartoti alkoholio?

Valgymo tradicijos Lietuvoje

Vegetarai mažiau rizikuoja sirgti vėžiu
Kodėl nesveikas sūrus maistas? - Gausus druskos vartojimas skatina hipertenzijos atsiradimą, todėl Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja kasdi..

Kodėl sveika valgyti šviežias daržoves ir vaisius? - Per dieną rekomenduojama valgyti įvairių, dažniau šviežių, daržovių ir vaisių (nors 400 g per dieną) ir nors 5 kartu..

Kodėl sveikiau valgyti įvairų maistą? - Kasdien žmogaus organizmas turi gauti apie 40 pavadinimų maisto medžiagų: baltymų, riebalų, angliavandenių, minerali..

Kodėl sveika valgyti grūdinius produktus? - Kelis kartus per dieną, mitybos specialistai, rekomenduoja valgyti grūdinių produktų. Nes visų pirma, grūdiniuose..

Kodėl reikia išlaikyti normalų kūno svorį? - Visų pirma todėl, kad kai su maistu gaunama energijos daugiau, nei jos išeikvojama, žmogui pradeda augti svoris ir n..

Kaip laikyti maisto produktus šaldytuve? - Viršutinė šaldytuvo dalis skirta produktams, kuriuos galima laikyti aukštesnėje temperatūroje. Čia galite dėti virtu..

Kaip išsirinkti kokybiškas daržoves? - • Artišokas - pilnieji turi daugiausia mėsos ir yra skaniausi. Visais metų laikais turėtų būti šviežias ir žalias..

Kaip išsirinkti kokybišką arbūzą? - Yra labai paprastas būdas, patikrinti ar arbūzas sunokęs ir yra geras... tereikia patapšnoti delnu į jo žievę - jei ..

Ką vertėtų žinoti renkantis pieno produktus? - Pieno gaminiai galioja itin trumpai, todėl visuomet atkreipkite dėmesį į galiojimo datą, pateikiamą ant etiketės....

Ką vertėtų žinoti renkantis aliejų? - Etiketėse pasitaiko frazė „šalto spaudimo aliejus”. Tai yra svarbus kokybės požymis, nes spaudžiant „karštuoju” būdu..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |