TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Grietinė • Chalva • Sausainiai • Uogienė • Braškės • Desertai

Nekeptas sausainių tortas su chalva

Jums reikės: 200 g chalvos (vanilės skonio),
500 ml tirštos grietinės,
2 pakeliai (po 180 g) šviesių vanilės ar kondensuoto pieno skonio sausainių Selga,
6-8 šaukštai uogienės (rūgštesnės),
1 pakelis (180 g) šokoladinių sausainių Selga,
braškių.

Gaminimo eiga:
Chalvą su grietine išplakite elektriniu plakikliu ir dėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą. Ant padėklo sudėkite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene.

Tada dėkite tamsių šokoladinių sausainių, aptepkite chalvos mase, tamsių, ant jų - uogienės. Uždėkite šviesių sausainių ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6 -ą) šviesių sausainių sluoksnį aptepkite chalvos mase (truputį jos palikite kitai dienai).

Šonuose peiliu tolygiai paskirstykite nuvarvėjusią chalvos masę. Tortą laikykite šaltai, geriausia - per naktį. Prieš patiekiant viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis, mėtomis.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai • Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •

    Grįžti atgal