Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Kaip pasigaminti prieskoninę druską?

Iš šviežių žalumynų, daržovių, grybų nesunkiai galima pasiruošti prieskoninę druską, kuria galima gardinti įvairius patiekalus. Namuose paruošti prieskoniai - ne tik sveikesni, bet ir palyginti pigūs.

Grybų druskai - reikės 15 g šviežiai džiovintų baravykų ir 1 šaukštelio baltųjų pipirų grūdelių. Visa tai sumalti malūnėliu ir sumaišyti su100 g druskos. Toks mišinys tinka mėsos patiekalams, ypač triušienos bei žvėrienos, sriuboms, troškiniams gardinti.

Daržovių ir žalumynų druskai - reikės po pluoštelį petražolių, salierų lapų bei smulkių svogūnų laiškų, dviejų česnako skiltelių, morkos. Viską smulkiai supjaustę gautą mišinį susluoksniuokite stiklainėlyje su 125 g rupios druskos. Laikyti jį reikia šaltoje vietoje. Šis mišinys tinka sriuboms bei troškiniams gardinti.

Pietietiškam mišiniui - prireiks po šaukštą smulkiai sukapotų rozmarinų, čiobrelių bei raudonėlių lapelių, sumaišytų su 100 g valgomosios druskos. Jei prieskoninės žolelės jau išdžiovintos, prieš maišant su druska, jas reikia sutrinti grūstuvėje. Šis mišinys tinka žuvies, mėsos, daržovių, ypač Viduržiemio jūros regiono patiekalams gardinti.

Rytietiškam mišiniui - paruošti reikia po šaukštelį kalendų grūdelių, baltųjų pipirų bei kmynų, 2 šaukštelių šviežių kalendų lapelių, po pusę šaukštelio gvazdikėlių, kardamono bei malto cinamono bei 100 g druskos. Šis mišinys ypač tinka ėrienos, daržovių valgiams, sriuboms bei įvairiems rytietiškiems patiekalams paskaninti.