TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kukurūzų kruopos • Miltai • Kiaušiniai • Pienas • Sojų produktai • Aliejus • Obuoliai • Sviestas • Cinamonas • Kepiniai

Traškusis obuolių pyragas

Jums reikės: 3/4 puodelio puodelio (200 ml) kukurūzų kruopų
3/4 puodelio ekologiškų, rupių kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
1/4 puodelio baltojo cukraus
1/4 "Demera" cukraus
4 mažų kiaušinių trynių
200 ml ekologiško sojų pieno
šaukšto grūdų arba vaisių aliejaus
500 g rūgščių arba saldžiarūgščių obuolių
mažo gabalėlio sviesto (5 g).

Trupiniams: 5 v.š. kvietinių miltų
5 v.š. kukurūzų miltų
2 v.š. grūdų arba vaisių aliejaus
žiupsnio cinamono (pagal skonį)
4 v.š. "Demera" cukraus
1 v.š. sojų pieno.

Gaminimo eiga:
Į gilų dubenį supilkite kukurūzų kruopas, miltus, druską, abiejų rūšių cukrų. Gerai išmaišykite šaukštu.
Į kita indelį įmuškite kiaušinių trynius, išsukite juos šakute (baltymų mums neprireiks). Supilkite kiaušinių trynius į miltų masę, įpilkite puodelį pieno. Išmaišykite tešlą. Įpilkite šaukštą aliejaus ir įmaišykite.

Švariai nuplaukite obuolius, nuskuskite, išimkite sėklalizdes, supjaustykite kubeliais.
Kepimo formą (tik neaukšta, 20-24 cm skersmens - žr. nuotr.) ištepkite gabalėliu sviesto. Supilkite tešlą. Tiesiai ant tešlos dėkite, smeikite obuolius. Paskirstykite tolygiai.

Paruoškite kukurūzų trupinius: sumaišykite abiejū rūšių miltus su cinamonu ir cukrumi. Įpilkite aliejaus, pieno, gerai išmaišykite, kol susidarys gubmbeliai ir trupiniai. Visus juos užbarstykite ant pyrago.

Pyragą įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie valandą, kol viršus paauksuos ir truputį apskrus. Išimkite, leiskite atvėsti truputį. Galite patiekti šiltą ar karštą, su burbuliuku vaniliniu ledų.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •