TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Obuoliai • Aliejus • Kiaušiniai • Citrina • Miltai • Kepimo milteliai • Riešutai • Kepiniai

Obuolių pyragas su riešutais

Jums reikės: 10 - 12 vidutinio didumo obuolių,
apie 300 g cukraus,
3 kiaušinių,
1 stiklinės aliejaus,
vanilino arba vanilinio cukraus,
1 citrinos,
350 g miltų,
žiupsnelio druskos,
kepimo miltelių,
malto cinamono, kardamono, maltų gvazdikėlių,
50 g kapotų riešutų.

Gaminimo eiga:
Kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi.

Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sumaišyti su cukrumi ir atidėti, kad pastovėtų.

Į dubenį sudėti kiaušinius, supilti aliejų, suberti vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, supilti išsunktas citrinos sultis ir viską gerai išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, prieskonius, riešutus ir suberti į išplaktų kiaušinių su aliejumi masę.

Sumaišyti, sudėti obuolius su cukrumi, dar kartą viską sumaišyti ir sukrėsti į paruoštą kepimo formą. Dėti į įkaitintą (180C) orkaitę ir kepti apie 1 val. Iškeptą pyragą išimti iš orkaitės, atvėsinti formoje, tada pjaustyti ir valgyti.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •

    Grįžti atgal