TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Obuoliai Aliejus Kiaušiniai Citrina Miltai Kepimo milteliai Riešutai Kepiniai
Jums reikės: 10 - 12 vidutinio didumo obuolių,
apie 300 g cukraus,
3 kiaušinių,
1 stiklinės aliejaus,
vanilino arba vanilinio cukraus,
1 citrinos,
350 g miltų,
žiupsnelio druskos,
kepimo miltelių,
malto cinamono, kardamono, maltų gvazdikėlių,
50 g kapotų riešutų.
Gaminimo eiga:
Kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi.
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sumaišyti su cukrumi ir atidėti, kad pastovėtų.
Į dubenį sudėti kiaušinius, supilti aliejų, suberti vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, supilti išsunktas citrinos sultis ir viską gerai išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, prieskonius, riešutus ir suberti į išplaktų kiaušinių su aliejumi masę.
Sumaišyti, sudėti obuolius su cukrumi, dar kartą viską sumaišyti ir sukrėsti į paruoštą kepimo formą. Dėti į įkaitintą (180C) orkaitę ir kepti apie 1 val. Iškeptą pyragą išimti iš orkaitės, atvėsinti formoje, tada pjaustyti ir valgyti.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!