TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Kepimo milteliai • Grietinėlė • Bruknės • Uogienė • Šokoladas • Kakava • Brendis • Kepiniai

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Jums reikės: 6 kiaušiniai,
200g cukraus,
100g miltų,
1-2 šaukštai kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
4 šaukštai brendžio.

Pertepimui: 400g grietinėlės (35 proc. riebumo),
Pakelis grietinėlės standiklio,
Šaukštas cukraus,
200g bruknių džemo.

Papuošimas: 75 g juodojo šokolado,
50ml vandens,
20g kakavos miltelių,
100g cukraus pudros.

Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį biskvitą valandą ar ilgiau aušinti, tada perpjauti pusiau ir pašlakstyti brendžiu.

Grietinėlę kartu su standikliu išplakti šluotele. Vieną biskvito skritulį aptepti bruknių džemu, paskui storai - plakta grietinėle ir uždėti kitą skritulį. Torto viršų ir šonus aptepti likusia plakta grietinėle.

Šokoladą ištirpinti inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Įpilti 50ml vandens, suberti kakavos miltelius, cukraus pudrą ir išmaišyti. Masę užpilti ant torto viršaus. Papuošti cukruotomis uogomis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •