Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis
Kotletai bus skanesni, jei į mėsą įdėsite vienodomis proporcijomis žalio ir kepto svogūno, žalios smulkiai sutarkuotos bulvės. Į kotletų masę dedamus svogūnus patariama ne sumalti mėsamale, o sutarkuoti.
Mėsos faršas bus sultingas, jeigu į jį įpilsite truputį labai šalto vandens arba aliejaus.
Jeigu į faršą įdėsite sutarkuotos bulvės arba grietinės, o darydamos kotletus į jų vidų įdėsite gabalėlį sviesto, jie bus minkšti ir sultingi.
Kotletų masei tinka sužiedėjęs pyragas, nes, įdėjus šviežio, maltiniai esti nemaloniai glitūs. Be to, pyragas didina gaminio tūrį, sugeria išsiskyrusias mėsos sultis; nuo jo malta mėsa esti puresnė, sultingesnė, minkštesnė.
Kotletus ir mėsą reikia kepti tik gerai įkaitintuose riebaluose.
Formuojant kotletus, mėsa nelips prie rankų jas suvilgius vandeniu.
Kad kotletai nepriliptų vienas prie kito, į maltą mėsą įberkime truputį bulvių krakmolo.
Kotletus galima ne kepti, o virti garuose. Tam tikslui jie sudedami į graibštą (kiaurasamtį), šis dedamas ant puodo su verdančiu vandeniu ir uždengiamas dangteliu.
Į maltą mėsą įdėjus truputį grietinės, tarkuotų bulvių arba morkų, kotletai esti minkšti ir purūs.
Kepta mėsa, paukštiena, mėsos ir žuvies kotletai bus gatavi, jeigu smeigiant šakute ar spaudžiant šaukštu teka skaidrios sultys.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!