TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Portulaka • Česnakas • Sviestas • Paštetas

Portulakos užtepėlė

Jums reikės: 100 gr portulakos lapelių,
2 skiltelės česnako,
100 gr sviesto,
pagal skonį druskos.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai nuplauname portulakos lapelius, leidžiame nusivarvėti vandeniui. Aš šį kartą naudojau tik lapelius, bet puikiai tinka ir jauni portulakos koteliai.
Kol nusivarva varduo, ant silpnos ugnies išsilydome sviestą.
Ir nieko nelaukiant, į trintuvą beriame šiek tiek pasmulkintus portulakos lapelius, pilame išlydytą sviestą ir gerai sutriname.

Pabaigoje, suberiame labai smulkiai supjaustytas česnako skilteles, įdedame pagal skonį druskos ir dar kartą trumpai gerai išmaišome.. ir viskas, mūsų skani užtepėlė gatava. Išsikrečiame į indelį, dedame į šaldytuvą arba iš kart tepame ant duonos ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Mums šis receptas, apskritai portulaka - yra šių metų atradimas Pavasarį beieškant rūgštynių sėklų, atsitiktinai papuolė į akių akiratį portulaka. Pasidomėjus, kas tai, nusprendžiau nusipirkti ir pasisėti - ir neapsirikau.. skanu

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Portulakos užtepėlė

    

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •