TOP meniu » Receptainė Kiaušinių patiekalų receptai Kiaušiniai Sviestas Sluoksniuota tešla Pienas Batonas, Bandelės Špinatai Sūris parmezano Ricotta sūris Kepiniai
Jums reikės: 6 kiaušiniai;
4 šaukštai sviesto;
2 pakeliai šaldytos tešlos.
Įdaras: sužiedėjusi bandelė;
120 ml pieno;
800 g špinatų;
druskos;
kiaušiniai;
8 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio;
500 g rikotos sūrio;
sauja kapotų šviežių arba džiovintų mairūnų;
pipirų;
tarkuoto muskato riešuto;
Gaminimo eiga:
Įdaro pasiruošimas: bandelę supjaustyti ir pamerkti į šiltą pieną. Špinatus nuplauti. Sumesti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 2 min. Lapus nuvarvinti sietelyje, perlieti šaltu vandeniu ir supjaustyti juostelėmis. Išmirkusią bandelę(nenuspausti) išmaišyti su kiaušiniu ir dviem šaukštais parmezano. Įmaišyti rikotos sūrį. Suberti mairūnus, sudėti špinatus, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Kepimo skardą ištepti šaukštu sviesto.
Tešlą paruošti pagal nurodymus ant pakuotės ir lakštą įkloti į kepimo formą. Ant tešlos sukrėsti špinatų ir sūrio mišinį,išlyginti, šaukštu padaryti keturias duobutes. Į kiekvieną duobutę atsargiai įmušti po kiaušinį, uždėti po gabaliuką sviesto. Likusį kaišinį išplakti ir atsargiai paskirstyti per visas duobutes su kiaušiniais. Pasūdyti, pagardinti pipirais.
Ant kiaušinių ir špinatų masės užbarstyti likusį tarkuotą parmezaną. Ant viršaus užkloti antrą lakštą tešlos, lengvai paspausti.likučius nupjauti. Kepti iki 200 laipsnių temperatūros. įkaitintoje orkaitėje 80 min. Iškepusį paštetą prieš pjaustant palikti 20 min. atvėsti.
[Pasidalino: Reda]
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Kiaušiniai » Mišrainės Apkepai Sriubos Kepiniai Mišrainės Įdaryti patiekalai Omletai Kita Kremai Sumuštiniai Padažai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!