TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Svarainiai • Uogienės

Svarainių marmeledas

Jums reikės: 2,5 kg prinokusių didelių svarainių,
1,5 kg cukraus su tirštikliu.

Gaminimo eiga:
Svarainius kruopščiai nuvalyti šepetėliu, nuplauti ir nusausinti drobiniu rankšluostėliu. Išpjauti vaiskočių likučius.
Nuvalytus vaisius dėti į puodą ir užpilti vandeniu (kad vaisius apsemtų iki pusės). Virti 30 minučių ant silpnos ugnies. Greitpuodyje virti 10 minučių.

Apvirtus svarainius atvėsinti nuovire, išgriebti, nulupti, perpjauti į 4 dalis ir išpjauti sėklalizdžius. Minkštimą pertrinti per sietelį arba sutrinti smulkintuvu. Puode 1/4 I svarainių nuoviro sumaišyti su cukrumi bei tirštikliu, o kai ištirps, sukrėsti svarainių tyrę.

Vaisių tyrę užvirinti, sumažinti ugnį ir 1 minutę pavirinti. Nuolat maišyti. Karštą marmeladą sukrėsti į sausus iškaitintus stiklainius.

Stiklainius iškart uždaryti dangteliais arba, kai marmelado paviršius sustings, pridengti jį romu suvilgytais celofano skritulėliais ir užrišti dvigubu celofanu, suvilgytu vandeniu.

Į užvirintą marmeladą galima įpilti taurelę konjako.

Vertėtų pasirinkti vienodai prinokusius svarainius. Marmeladas neapkars, jei išpjausite vaiskočius. Svarainių odelė ir sėklalizdžiai turi tirštinančių savybių, todėl jų patariama neišmesti, o virti su minkštimu.

Gaunasi ~ 8 stiklainiai po 450 g.

[Pasidalino: cilė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •