TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Svarainiai Uogienės
Jums reikės: 2,5 kg prinokusių didelių svarainių,
1,5 kg cukraus su tirštikliu.
Gaminimo eiga:
Svarainius kruopščiai nuvalyti šepetėliu, nuplauti ir nusausinti drobiniu rankšluostėliu. Išpjauti vaiskočių likučius.
Nuvalytus vaisius dėti į puodą ir užpilti vandeniu (kad vaisius apsemtų iki pusės). Virti 30 minučių ant silpnos ugnies. Greitpuodyje virti 10 minučių.
Apvirtus svarainius atvėsinti nuovire, išgriebti, nulupti, perpjauti į 4 dalis ir išpjauti sėklalizdžius. Minkštimą pertrinti per sietelį arba sutrinti smulkintuvu. Puode 1/4 I svarainių nuoviro sumaišyti su cukrumi bei tirštikliu, o kai ištirps, sukrėsti svarainių tyrę.
Vaisių tyrę užvirinti, sumažinti ugnį ir 1 minutę pavirinti. Nuolat maišyti. Karštą marmeladą sukrėsti į sausus iškaitintus stiklainius.
Stiklainius iškart uždaryti dangteliais arba, kai marmelado paviršius sustings, pridengti jį romu suvilgytais celofano skritulėliais ir užrišti dvigubu celofanu, suvilgytu vandeniu.
Į užvirintą marmeladą galima įpilti taurelę konjako.
Vertėtų pasirinkti vienodai prinokusius svarainius. Marmeladas neapkars, jei išpjausite vaiskočius. Svarainių odelė ir sėklalizdžiai turi tirštinančių savybių, todėl jų patariama neišmesti, o virti su minkštimu.
Gaunasi ~ 8 stiklainiai po 450 g.
[Pasidalino: cilė]
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!