TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Agrastai Trešnės Uogienės
Jums reikės: 250 g trešnių (be kauliukų),
250 g agrastų,
700 g cukraus.
Gaminimo eiga:
Agrastams pašaliname kotelius, po to kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, vėliau mažame kiekyje vandens verdame, kol suminkštės. Suminkštėjusius agrastus susmulkiname virtuviniu kombainu.
Trešnes nuplauname, pašaliname kauliukus, pasveriame, supilame susidariusias sultis, įpilame keletą šaukštų vandens ir verdame 5 min. Sudedame 1/4 reikalingo cukraus, supilame agrastų tyrę ir verdame toliau, kol trešnės suminkštės.
Į suminkštėjusias trešnes pamažu pilame likusį cukrų taip, kad uogienė nenustotų virusi. Toliau intensyviai verdame, kad uogienė pradėtų tirštėti. Atsiradusias putas nugraibome virimo pabaigoje.
Verdančią uogienę supilame į paruoštus stiklainius, iš karto uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir uždengiame rankšluosčiu, kol atvės.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!