Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus

Kaip atskirti kokybišką vanilę?

Kokybiškai paruoštos vanilės ankštys turi būti lanksčios (panašiai kaip išdirbta oda) ir jokiu būdu ne kietos, sustabarėjusios nuo perdžiuvimo.

Išorėje išsiskyrę vos įžiūrimi balti vanilino kristalėliai - kokybės požymis. Kartais jie imituojami, ant anksčių pripurškiant dirbtinio vanilino, tačiau tokiu atveju jie būna pasiskirstę pernelyg tolygiai ir tvarkingai.

Vanilės lazdelės turi būti tamsiai rudos spalvos, aliejingos, ant pirštų paliekančios riebalų dėmes. Šviesios, suskilinėjusios ir trapios lazdelės - nebus itin kokybiškos.

Tačiau vanilė parduodama hermetiškose pakuotėse, paprastai stikliniuose indeliuose. Taigi, negalėsite patikrinti, ar lazdelė pakankamai minkšta, ar liečiant ant pirštų lieka riebių dėmių, tad, perkant telieka įvertinti spalvą - ji turi būti tamsi ruda. Ir kaip minėta, ant vaisių turi būti smulkių, vos įžiūrimų baltų kristalų.

Šviesių, suskilinėjusių, trapių lazdelių geriau nepirkite – aromatas nebus pats geriausias.