TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Obuoliai • Desertai

Obuolių sūris (III)

Jums reikės: 5 kg vėlyvųjų obuolių,
1 kg cukraus.

Gaminimo eiga:
Nulupti ir smulkiai supjaustyti obuolius, sudėti į puodą ir supilti cukrų. Palaikyti parą. Nupilti susidariusį skystį ir jį virti, kol liks trečdalis. Maišyti mediniu šaukštu, kol pasidarys masė, panaši į karamelę.

Tuomet sudėti obuolius, o aštuntąją dalį obuolių palikti nesudėjus. Maišome ir verdame. Po kiek laiko sudėti likusius obuolius, jie padaro sūrį margą. Pavirti. Išpilstyti į apvalius emaliuotus indelius. Palaikyti 5 paras kambaryje. Paskui išversti į lėkšteles ir džiovinti šiltoje vietoje, kartkartėmis pavartant. Vėliau palaikyti penkias dienas šaldytuve.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •