TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Braškės • Žemuogės • Uogienės

Su cukrumi trintos braškės

Jums reikės: 1 l sutrintų uogų (Braškės ir žemuogės)
1,5 l cukraus.

Gaminimo eiga:
Uogas perrenkame, pašaliname lapelius ir nuplauname po tekančio vandens srove. Tuomet perplauname šaltu virintu vandeniu. Nuvarviname vandenį. Uogas suberiame į emaliuotą puodą ir sutriname mediniu grūstuvu.
Cukrų beriame porcijomis ir maišome mediniu šaukštu, kol cukrus ištirpsta. Geriausia visąlaik maišyti į vieną pusę!

Taip paruoštas braškes supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais plastmasiniais ar užsukamais metaliniais dangteliais. Laikome šaltai.
Tokiu pat būdu paruošiamos ir su cukrumi trintos žemuogės.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •