Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus

Kaip išsirinkti kokybiškus vaisius?

• Ananasas - norėdami patikrinti, ar ananasas prinokęs, patraukite vieną jo apatinių lapų. Jei jis lengvai atsiskiria, tai vaisius yra prinokęs. Be to, ananaso spalva turėtų būti geltonai ruda, o kvapas - šviežias ir malonus. Beto, visuomet rinkitės didžiausį iš esamų.

• Apelsinai - skaniausi žiemos sezono metu. Tada juose gausu vitamino C ir 13 kitų vitaminų. Šaltomis žiemos dienomis šie vaisiai pritraukia vien savo spalva ir kvapu. Rinkitės apelsinus su rudomis dėmelėmis – tai kokybę parodantis ženklas. Jei labiau mėgstate saldžius apelsinus, patikrinkite jo viduriuką. Žinokite,kad kuo didesnis viduriukas, tuo saldesnis apelsinas.

• Citrinos - apvalios citrinos sultingesnės už pailgas. Kuo citrina geltonesnė, tuo ji turi daugiau vitamino C. Žalių citrinų reikėtų vengti arba tiesiog jas išmesti. Nepirkite žalios spalvos citrinų.

• Figos - lašeliais, nuo kurių jų odelė tiesiog spindi.

• Greipfrutas - skaniausi tie greipfrutai, kurių odelė plona.

• Kivi - paspauskite kivi vaisių ties jo koteliu, jei vaisius pernelyg minkštas, vadinasi jis jau pradėjo rūgti.