Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus
Ananasas - norėdami patikrinti, ar ananasas prinokęs, patraukite vieną jo apatinių lapų. Jei jis lengvai atsiskiria, tai vaisius yra prinokęs. Be to, ananaso spalva turėtų būti geltonai ruda, o kvapas - šviežias ir malonus. Beto, visuomet rinkitės didžiausį iš esamų.
Apelsinai - skaniausi žiemos sezono metu. Tada juose gausu vitamino C ir 13 kitų vitaminų. Šaltomis žiemos dienomis šie vaisiai pritraukia vien savo spalva ir kvapu. Rinkitės apelsinus su rudomis dėmelėmis tai kokybę parodantis ženklas. Jei labiau mėgstate saldžius apelsinus, patikrinkite jo viduriuką. Žinokite,kad kuo didesnis viduriukas, tuo saldesnis apelsinas.
Citrinos - apvalios citrinos sultingesnės už pailgas. Kuo citrina geltonesnė, tuo ji turi daugiau vitamino C. Žalių citrinų reikėtų vengti arba tiesiog jas išmesti. Nepirkite žalios spalvos citrinų.
Figos - lašeliais, nuo kurių jų odelė tiesiog spindi.
Greipfrutas - skaniausi tie greipfrutai, kurių odelė plona.
Kivi - paspauskite kivi vaisių ties jo koteliu, jei vaisius pernelyg minkštas, vadinasi jis jau pradėjo rūgti.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!