TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Kiaušiniai • Aliejus • Miltai • Kepimo milteliai • Citrinos sultys • Špinatai • Kondensuotas pienas • Maskarponės sūris • Grietinėlė • Avietės • Uogienė • Kokoso drožlės • Graikiški riešutai • Kepiniai

Tortas su špinatų įdaru

Jums reikės: 4 kiaušinių (biskvitui),
170 g cukraus (biskvitui),
50 g aliejaus (biskvitui),
170 g miltų (biskvitui),
8 g kepimo miltelių (biskvitui),
5 g ciberžolės (biskvitui),
125 g. špinatų (įdarui),
5 g citrinos sulčių(įdarui),
~ pusės indelio kondensuoto pieno(įdarui),
~ 400 g maskarponės(įdarui),
200 g. plakamosios grietinėlės(įdarui),
~ 50 g cukraus (įdarui),
1 pakelio grietinėlės standiklio (įdarui).
citrinos sulčių (sulaistymui).
aviečių uogienės,
kokoso drožlių (pabarstymui),
graikiškų riešutų (šonų pabarstymui).

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai išsikepame biskvito lakštus, iš paminėto kiekio išsikepė 4 lakštai, tik vienas iki torto sujungimo dingo nuo stalo, tad tortas išties gavosi plonesnis nei pagal receptą. Aišku atliko ir kremo, pridėjus smulkintų riešutų, likusį kremą panaudojau vaflių lakštų sutepimui - buvo skanu :).

Taigi.. gerai išplakame kiaušinius, aliejų ir cukrų.
Atskirame indelyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir ciberžole (biskvitui suteikia gražią bei sodresnę spalvą) bei palaipsniui bemaišant suberiame į kiaušinių plakinį. Gaunasi gan tiršta tešla.

Iš gautos tešlos iškepame 4 lakštus, kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels, šiaip labai greitai iškepa. Naudojau 23 cm. skersmens skardą.

Iškepus lakštamss, leidžiame jiems atvėsti.

Ir kol vėsta pasiruošiame sulaistymui mišinuką - tam naudojau pagal skonį praskiestas bei pasaldintas citrinos sultis.
Bei susimaišome kremą - špinatus trintuvo ar plaktuvo pagalba suplakame su citrinos sultimis, beplakant sudedame kondensuotą pieną bei maskarponės kremą. Kondensuoto pieno dedame pagal skonį, aš dėjau maždaug pusę indelio. Turi būti saldu ir skanu.
Grietinėlę gerai išplakame su keliais lašais citrinos sulčių bei ~50 gr. cukraus, pabaigoje neužmirštant ir grietinėlės standiklio įberti.
Išplaktą grietinėlę įmaišome į špinatų-maskarponės masę ir viskas kremą turime, belieka tortą sulipdyti.

Kai biskvito lakštai atvėsta, šiek tiek aplyginame kraštus ir sluoksniuojame:
1 - biskvitas,
2 - šiek tiek sulaistome skiestomis citrinomis sultimis, nevertėtų padauginti,
3 - labai plonas aviečių uogienės sluoksnis,
4 - špinatų kremo sluoksnis (neužmirštant palikti ir kitiems biskvito lakštams).
5 - biskvitas.. ir t.t.
Viršutinis sluoksnis - špinatų kremas. Aišku puošimas pagal savo poreikį.
O mano variantas, labai paprastas.. šonus aptepiau smulkintais graikiškais riešutais o viršų gausiai apibarsčiau kokoso drožlėmis, keli mėtų lapeliai bei saujelė rudeninių aviečių iš sodo.

Leidžiame susimaišyti skoniams, maždaug 6-8 valandas tikrai vertėtų palaikyti kur tai vėsiai arba šaldytuve ir tuomet skanauti ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Pirmas bandymas ir iškart torčiukas pateko į favoritus skonis visiškai nenuvylė.. gražus ir skanus. Ir bus daromas dar ne kartą

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Tortas su špinatų įdaru

  

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai • Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •