TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Miltai Mielės Pienas Sviestas Aguonos Krakmolas Kepiniai
Jums reikės: 250 gr miltų,
7 gr sausų mielių,
25 gr cukraus,
~ 0,5 a. š. druskos,
150 ml pieno,
20 gr. sviesto.
200 ml vandens,
120 gr maltų aguonų,
100 gr cukraus,
2 v. š. krakmolo,
120 ml pieno.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai išmaišome sausus produktus tešlai, t.y miltus, mieles, cukrų bei druską bei įmaišome pieną, baigiame minkyti rankomis.
Ištirpiname sviestą, atvėsiname ir įminkome į tešlą. Gautą tešlą paliekame apie 30 - 40 min. šiltoje vietoje. Tešlos turėtų padvigubėti.
Per tą laiką pasigaminame aguoninį kremą - užverdam vandenį, supilam aguonas, paverdam kelias min. Nors manau užtektų tiesiog aguonas nuplikyti. Tuomet vandenį nupilame, atvėsiname bei aguonas gerai išmaišome su cukrumi ir krakmolu.
Užverdame pieną, bemaišant supilame į aguonų masę, gerai išmaišome. Masę sukrečiame į puodą ir vis pamaišant kaitiname ant mažos ugnies, kol masė sutirštėja.
Tuomet imame tešlą, ją kuo ploniau iškočiojame, aš tešlą dalinau į kelias dalis ir tuomet kočiojau atskirai kiekvieną, daugmaž kad iškočiojus.. gautųsi vienodo pločio stačiakampio formos lakštai.
Kai įdaras atvėsta, jį paskirstome ant iškočiotos tešlos ir susukame. Susuktą vyniotinį dedame į skardą ant kepimo popieriaus. Apie 30 min laikome šiltai, kad pakiltų. Paviršių patepame išplakti tryniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min arba kol gražiai pagels.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: mums buvo labai skanus
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Tortai Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!