TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Mielės • Pienas • Sviestas • Aguonos • Krakmolas • Kepiniai

Aguoninis vyniotinis

Jums reikės: 250 gr miltų,
7 gr sausų mielių,
25 gr cukraus,
~ 0,5 a. š. druskos,
150 ml pieno,
20 gr. sviesto.

200 ml vandens,
120 gr maltų aguonų,
100 gr cukraus,
2 v. š. krakmolo,
120 ml pieno.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai išmaišome sausus produktus tešlai, t.y miltus, mieles, cukrų bei druską bei įmaišome pieną, baigiame minkyti rankomis.

Ištirpiname sviestą, atvėsiname ir įminkome į tešlą. Gautą tešlą paliekame apie 30 - 40 min. šiltoje vietoje. Tešlos turėtų padvigubėti.

Per tą laiką pasigaminame aguoninį kremą - užverdam vandenį, supilam aguonas, paverdam kelias min. Nors manau užtektų tiesiog aguonas nuplikyti. Tuomet vandenį nupilame, atvėsiname bei aguonas gerai išmaišome su cukrumi ir krakmolu.
Užverdame pieną, bemaišant supilame į aguonų masę, gerai išmaišome. Masę sukrečiame į puodą ir vis pamaišant kaitiname ant mažos ugnies, kol masė sutirštėja.

Tuomet imame tešlą, ją kuo ploniau iškočiojame, aš tešlą dalinau į kelias dalis ir tuomet kočiojau atskirai kiekvieną, daugmaž kad iškočiojus.. gautųsi vienodo pločio stačiakampio formos lakštai.

Kai įdaras atvėsta, jį paskirstome ant iškočiotos tešlos ir susukame. Susuktą vyniotinį dedame į skardą ant kepimo popieriaus. Apie 30 min laikome šiltai, kad pakiltų. Paviršių patepame išplakti tryniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min arba kol gražiai pagels.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: mums buvo labai skanus

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Aguoninis vyniotinis

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Tortai • Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •