TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Svarainiai • Sultys

Svarainių sirupas

Jums reikės: 1 kg paruoštų svarainių,
0,6–1 kg cukraus.

Gaminimo eiga:
Išvalytus svarainius supjaustyti plonais griežinėliais, sumaišyti su cukrumi ir sudėti į stiklainį. Laikyti kambario temperatūroje, kol ištirps cukrus.

Cukrui ištirpus laikyti vėsioje vietoje 5–6 paras. Kai cukraus dedama 1 kg, nukošus sirupą supilti į švarius butelius, sandariai užkimšti ir laikyti vėsioje vietoje. Dedant 600–700 g cukraus, sirupą reikia pasterizuoti 80–85°C temperatūroje 15–20 min.

Nepasterizuotas sirupas būna aromatingesnis.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •

    Grįžti atgal