TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Brokoliai Morkos Porai Agurkai Actas Marinavimas
Jums reikės: 1 kg. brokolių,
500 g. morkų,
500 g. porų,
500 g. nedidelių agurkėlių,
prieskonių (kvapniųjų pipirų, laurų lapelių, peletrūno, krapų).
Marinatui: 1 l vandens,
2/3 stiklinės acto 9%,
1 v.š. druskos,
2 v.š. cukraus.
Gaminimo eiga:
Iš nurodytų ingredientų išvirti marinatą ir jį atšaldyti.
Brokolius išskirstyti nedideliais žiedynais ir 15-20 min. pamerkti į šaltą pasūdytą vandenį bei 3-6 min. apvirti šiek tiek pasūdytame ir citrinos rūgštimi parūgštintame vandenyje, leisti nusivarvėti vandeniui.
Morkas švariai nuplauti, išvirti, nulupti ir supjaustyti 0,5-1 cm storio griežinėliais.
Poro galvutę ir baltąją dalį supjaustyti 1-2 cm dydžio gabalėliais ir 2-3 min. apvirti pasūdytame vandenyje.
Agurkėlius 2-3 min. blanširuoti verdančiame vandenyje ir greitai atvėsinti.
Visas daržoves sliuoksniuojant, kuo talpiau sudėti į stiklainius, užpilti atvėsintu marinatu, supurtyti stiklainį, kad pasiskirstytų marinatas ir neliktų tuščių tarpų. Stiklainius būtina pasterizuoti 20-30 min, jei darote į didesnius dvilitrius ar trilitrinius - 40-50 min. Po to, stiklainius iš kart sandariai uždaryti.
[Pasidalino: Lina]
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!