TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Brokoliai • Morkos • Porai • Agurkai • Actas • Marinavimas

Marinuoti brokoliai su morkomis, porais ir agurkais

Jums reikės: 1 kg. brokolių,
500 g. morkų,
500 g. porų,
500 g. nedidelių agurkėlių,
prieskonių (kvapniųjų pipirų, laurų lapelių, peletrūno, krapų).

Marinatui: 1 l vandens,
2/3 stiklinės acto 9%,
1 v.š. druskos,
2 v.š. cukraus.

Gaminimo eiga:
Iš nurodytų ingredientų išvirti marinatą ir jį atšaldyti.

Brokolius išskirstyti nedideliais žiedynais ir 15-20 min. pamerkti į šaltą pasūdytą vandenį bei 3-6 min. apvirti šiek tiek pasūdytame ir citrinos rūgštimi parūgštintame vandenyje, leisti nusivarvėti vandeniui.

Morkas švariai nuplauti, išvirti, nulupti ir supjaustyti 0,5-1 cm storio griežinėliais.

Poro galvutę ir baltąją dalį supjaustyti 1-2 cm dydžio gabalėliais ir 2-3 min. apvirti pasūdytame vandenyje.

Agurkėlius 2-3 min. blanširuoti verdančiame vandenyje ir greitai atvėsinti.

Visas daržoves sliuoksniuojant, kuo talpiau sudėti į stiklainius, užpilti atvėsintu marinatu, supurtyti stiklainį, kad pasiskirstytų marinatas ir neliktų tuščių tarpų. Stiklainius būtina pasterizuoti 20-30 min, jei darote į didesnius dvilitrius ar trilitrinius - 40-50 min. Po to, stiklainius iš kart sandariai uždaryti.

[Pasidalino: Lina]

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •

    Grįžti atgal