Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Tai specifiniai gyvieji mikroorganizmai ar su jais pagaminti produktai. Jos labai vertingos atkuriant normalią kūdikių, pagyvenusių žmonių ar ligonių žarnyno mikroflorą bei funkciją. Normali žarnyno mikroflora gali sutrikti po antibiotikų ar gausaus kitų vaistų vartojimo, po infekcinių virškinamojo trakto ligų, stresų, mitybos pokyčių ir kt.
Probiotikais papildomi ne tik pieno produktai (jogurtas, kefyras, pasukos, grietinė ir kt.), bet ir kiti gaminiai.
Probiotikai:
reguliuoja natūralios mikrofloros balansą,
reguliuoja rūgštingumą,
padeda fermentuoti laktozę iki pieno rūgšties,
skatina vitaminų ir aminorūgščių pasisavinimą,
skatina B grupės vitaminų sintezę,
stiprina imunitetą,
padeda šalinti toksinus, cholesterolį,
slopina kancerogenų, mutagenų poveikį,
reguliuoja žarnyno funkcijas.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!