TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Jogurtas Kava Želatina Kokoso drožlės Biskvitas Maskarponės sūris Želė Kepiniai
Jums reikės: 500gr maskarpones,
Nedidelis puodukas stiprios kavos,
Želė 3 pakeliai (kelių spalvų),
300 g. mėgstamo jogurto,
200 g. cukraus pudros,
4 šk. želatinos,
Pirktinis biskvitas,
Kokoso drožlių.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruošiame želė. Aš ją pasiruošiau iš vakaro, ėmiau tris skirtingas spalvas. O kaip ją pasiruošti parašyta ant želė pakelio, tik vertėtų pilti maždaug trečdaliu mažiau vandens, kad želė gerai pjaustytųsi.
Želatiną (aš ėmiau 4 šaukštus, tačiau matyt užtektų ir kokių 3) užpilam šaltu virintu vandeniu (aš vandens pilu tik tiek kad apsemtų želatiną) ir paliekame, kad išbrinktų. Šiaip ji išbrinksta gan greitai, kol pasiruošite kremą +- dar viena kita minutė ir želatina paprastai išbrinksta.
Pasiruošiame kuo sulaistyti biskvitą, aš pasiruošiau stiprios saldžios kavos (atvėsiname), tačiau matyt tiktų ir pasaldintas vanduo su citrinos sultimis, arba jei tortas suaugusiems kava su likeriu ir pan.
Pasiruošiame kremą: į trintuvą sudedam maskarpone, jogurtą (aš dėjau su mandarinais ir vanile) ir cukraus pudrą, viską gerai išmaišome, su elektriniu trintuvu tai labai greitai ir paprasta.
Pasiruošiame vietą, kur lipdysime tortą, kremas nėra skystas jokios formos nereikia. Aš naudojau pirktinį biskvitą (buvo likę rudas ir šviesus nuo prieš tai daryto torto), bet jei nepatinka pirktinis, aišku galima ir išsikepti, tai matyt priklauso nuo laiko ir noro.
Dabar imame indelį su išbrinkinta želatina ir ją ištirpinama, indelį aš visuomet dedu ant labai silpnos ugnies ir ištirpinu, žinoma nereikėtų skysčio užvirti tik ištirpinti. Bet galima ištirpinti ir karšto vandens vonelėje, čia jau kaip kam patogiau. Ištirpintą želatiną atvėsiname (jei per daug atvėso ne bėda, tiesiog pašildome kad vėl ištirptų) ir pilame į trintuvą ir želatiną išmaišome su kremu.
Ir pats atsakingiausias momentas :)) lipdome tortą, dedame pirmą biskvito sluoksnį, sulaistome tik aišku nevertėtų persistengti, ant viršaus paskirstome supjaustytą gabaliukais želė, ant viršaus dedam maždaug pusę kremo, vėl dedame biskvitą, sulaistome, ir sudedam likusį kremą, truputį pasiliekant šonams.
O puošimas pagal fantaziją, aš tiesiog tiek viršų, tiek ir šonus apibarsčiau kokoso drožlėmis ir viskas tortas pagamintas. Žinoma, prieš valgant jis turėtų nors kelias valandas pastovėti šaldytuve.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Gavosi gražus, gaivus, skanus, nepersaldus, baltas torčiukas
J ū s ų ž o d i s: skanu (4) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (1)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!