TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Mielės Kiaušiniai Aliejus Pienas Miltai Sviestas Cinamonas Krakmolas Kepiniai
Jums reikės: 180 ml šilto vandens,
7 g sausų mielių,
120 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
2 kiaušinių (1 tešlai ir 1 viršaus patepimui),
4 v. š. pieno,
3 v. š. aliejaus,
~580 gr. miltų,
~50 gr. sviesto,
~3 v.š. cukraus (įdarui),
1 v. š.cinamono (įdarui),
2 v. š. kukurūzų krakmolo (įdarui).
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai pasiruošiame mieles, imame indą kuriame minkysime tešlą, įpilame šilto vandens, suberiame mieles ir 1 v. š. cukraus, išmaišome ir uždengus rankšluoščiu dedame šiltai, kad suputotų mielės, maždaug apie pusvalandį. Tuomet supilame likusį cukrų (pasiliekant šaukštą cukraus pabarstymui), įberiame truputį druskos ir gerai išmaišome.
Atskirame indelyje suplakame 1 kiaušinį, pieną ir aliejų bei supilame į mielių mišinį, gerai išmaišome, bemaišant palaipsniui suberiame miltus, tešlą baigiame minkyti rankomis. Miltų dedame tiek kad gautųsi nelimpanti prie rankų tešla. Man miltų prisireikė tiek kiek paminėta, plius dar kelių šaukštų miltų prisireikė kočiojant.
Išminkytą tešlą, uždengiame, dedame šiltai, kad tešla pakiltų maždaug dvigubai, man užteko maždaug valandos.
Per tą laiką pasiruošiame įdarą - sumaišome cukrų, cinamoną bei krakmolą. Truputį pašildome, sviestą, kad jis būtų minkštas. Pasiruošiame vietą kočiojimui ir aišku pasiruošiame dvi skardas, į vieną standartinę orkaitės skardą man nebetilpo, prisireikė dviejų. Į skardas patiesiame kepimo popierių. Taip pat gerai išplakame likusį kiaušinį, juo patepsime bandeles prieš kepimą.
Praėjus valandai, tešlą padalinam į tris dalis, ir tuomet kiekvieną iškočiome gan plonai, šiaip nematavau, bet maždaug 0,5 cm storio ar net ploniau, ir maždaug stačiakampio formos.
Iškočiotą tešlą patepame sviestu, paliekant vieną kraštą švarų, maždaug 1,5 cm, ant sviesto beriame cinamoninio įdaro, susukame standžiai, baigiant švariuoju kraštu, gaunasi vyniotinis, kurį supjaustome maždaug 2 cm griežinėliais.
Griežinėlius sudedame į skardas ant kepimo popieriaus, paliekant tarpelius. Viršų patepame kiaušinio plakiniu, bei šiek tiek pabarstome pasiliktu cukrumi. Ir vėl dedame šiltai kad paruoštos kepimui bandelės vėl pakiltų, maždaug valandai.
Pakilusias bandeles kepame 180 lapsnių orkaitėje, maždaug 15 min. arba kol gražiai paruduos ir viskas.. belieka paskanauti ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Labai skanios net ir atvėsusios, kitą dieną ne ką mažiau skanios, minkštos. Džiaugiuosiu atradus šį receptą interneto platybėse ir tuo labiau nutarus išbandyti
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Tortai Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!