TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Agurkai Pomidorų padažas Česnakas Actas Marinavimas
Jums reikės: 2,5 kg agurkų,
250 ml aštraus pomidorų padažo,
100 ml cukraus,
1 v. š. druskos,
100 ml acto,
~ 100 ml aliejaus,
nedidelė galvutė česnako.
Gaminimo eiga:
Imame indą, į kurį susipjaustome nedideliais griežinėliais agurkus, kuriuos dar perpjauname per pusę. Ant viršaus beriame druską bei cukrų. Viską gerai išmaišius, paliekame kelioms valandoms arba kol atsiras sulčių, nedaug bet sulčių atsiranda.
Visą agurkų masę pilame į puodą, sudedame likusius paminėtus ingredientus, paverdame ~ 5 minutes, sudedame smulkiai pjaustytą česnaką ir dar paverdame ~ 5 min.
Karštą masę sudedame į švarius stiklainius ir iškart sandariai uždarome dangteliais, apverčiame, užklojame kokiu tai rankšluosčiu ar pan. ir paliekame atvėsti. Visiškai atvėsusius nešame į vėsų rūsį.
Iš paminėto kiekio gaunasi 5 puslitriniai + šiek tiek ir paragavimui.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: gaunasi skaniai
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!