Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Skrebutis - tai duonos riekė, kuri, pradžioje buvo švitinama arba kitokiu būdu apdorojama šilumos iki išdžiūvimo. Populiarus duonos paruošimo būdas Vakarietiškose virtuvėse, ypač britų ir amerikiečių virtuvėse. Tradicinis pusryčių maistas. Dažniausiai valgomas su sviestu, kreminiu sūriu, uogiene ar kitais užtepais. Šiais laikais dažniausiai naudojamas skrebučių paruošimo būdas yra naudojant elektrinį skrudintuvą. Taip pat galimi gamybos būdai yra kepimas ant grotelių, kepimas orkaitėje, kepimas virš atviros ugnies.
Skrebučiai gali turėti didelę akrilamido koncentraciją, kuris laikomas žalingu žmogaus organizmui.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!