Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |
Tai tamsus, aštrus padažas suteikiantis savitą ypatingą skonį mėsos, žuvies patiekalams, padažams, majonezui, salotoms ir kt. Taip pat įeina ir į kai kurių kokteilių sudėtį, pvz. Kruvinoji Mery
Gaminams iš natūralaus vyno, slyvų, salyklo, česnakų, pomidorų, acto, cukraus ir kitų prieskonių.
Originalų Vorčesterio padažo receptą 1937 m. sukūrė britai John Wheeley Lea (idėja) ir Williams Henry Perrins (finansavimas), įkūrę Lea&Perrins pavadinimo firmą. Nuo 1897 m. padažas pradėtas eksportuoti.
Į The Original Worcestershire Sauce sudėtį įeina miežių salyklo actas, spirito actas, melasos sirupas, cukrus, druska, ančiuviai, tamarindų ekstraktas, svogūnai, česnakai ir prieskoniai (sojų padažas, citrinų sultys, pikuliai ir pipirai).
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!