TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Sluoksniuota tešla Fermentinis sūris Kepiniai
Jums reikės: Sluoksniuotos tešlos,
sūrio FITAKI,
fermentinio sūrio,
kiaušinio (viršaus patepimui).
Gaminimo eiga:
Kažkada buvau nusipirkus sūrio FITAKI, tiesiog nusipirkau paragauti, bet atsipjovus kelis griežinėlius, jis taip ir užsiliko. Tad fantazija padiktavo išsikepti tokius pyragėlius ir skonis iš ties nenuvylė. Po to net kelis kartus pirkau dar to minėto sūrio, kad galėčiau išsikepti šitų pyragėlių.
Taigi, pirmiausia atsišildome sluoksniuotą tešlą. Bandyta ir su mieline ir su bemiele ir mano supratimu geriau imti bemielę.
Tešlą truputį pakočiome bei susipjaustome norimo dydžio kvadratėliais. Po to imame peiliuką ir įpjauname kampuose, dedame gabaliuką FITAKI sūrio, taip kad sūris neuždengtų įpjovimų, ant viršaus dedame mėgstamo fermentinio sūrio. Paįvairinimui tarp sūrių tinka ir plonas griežinėlis dešros ar kažkas panašaus.
Tada, imame priešingus kampus, ir juos pakėlę suspaudžiame virš sūrio, po to taip pat suspaudžiame likusius priešingus kampus. Ir viskas.. dedame į kepimo indą, ant kepimo popieriaus, patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagels ir skanaujame.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: labai labai
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!