TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Šparaginės pupelės • Actas • Marinavimas

Marinuotos šparaginės pupelės pagal Laimą

Jums reikės: Šparaginių pupelių ~2,5 kg.

Marinatui: 1 litras vandens,
1 šk. druskos (kaupinas),
4 šk. cukraus,
8 šk acto 9 proc.,
pipirų,
krapų sėklų, baziliko lapelių, salierų lapų.

Gaminimo eiga:
Jau kelinti metai darau tokį marinatą, jis gan universalus, puikiai tinka, t.y jau išbandžiau - agurkams, paprikai (pernai pabandžiau labai skanu), žiediniams kopūstams, pomidorams, cukinijai (net skanesni nei agurkai), morkoms, svogūnams (tiesa tai išbandžiau tik šiemet) - tik prieskonių įvairumas didesnis, sakykim agurkams. Nors ir čia su prieskoniais galima išbandyti ir atsirinkti tai kas patinka jums ar jūsų šeimynai.

Šparaginių pupelių prisiskyniau ~2,5 kg, nors čia tas svoris nelabai ir svarbu. Jas nuploviau, atmečiau nesvaikas, (t.p. minkštas, jos turbūt jau peraugę - tik nereikėtų išmesti, jos valgomos :)) ) nupjausčiau galiukus, supjausciau maždaug 2 cm gabaliukais ir apviriau šiek tiek, (valgyti dar būtų kietos).

Pasiruošiau stiklainius ir labai talpiai sudėjau virtas pupeles.

Pasiruošiau iš paminėtų produktų marinatą.
Aš ėmiau 2,5 kg pupelių - 2 litrai vandens ir karštą, nenukėlus puodo nuo ugnies išpilsčiau į stiklainius ant pupelių, juos pridengiau dangteliais, palaikiau ~20 min. Po to nupyliau marinatą, užviriau ir vėl užpyliau ant pupelių, po 20 min, nupyliau, užvirinau ir vėl užpyliau ir šį kart jau sandariai uždariau, apverčiau, palaukiau kol atvės.

Tiesa vieną stiklainiuką teko pervirti, nes po kiek laiko atsirado burbuliukų, nepavyko sandariai uždaryti :). Todėl ir reikėtų marinuotus stiklainiukus iškart apversti ant dangtelių ir palaikyti virtuvėje, kol atvės. Po to jei užsidarė iš kart gerai, atvėsusius stiklainius išnešti į rūsį ar ten kur laikote visus konservuotus stiklainius.

O perviriau labai paprastai, (tiesa marinato atliko apie 150 gr. ir pupelių atliko ~10 šaukštų). Taigi supyliau likusį marinatą į jį supyliau blogai užsukto stiklainio turinį, užvirinau, ~5 minutes pavirinau ir išpyliau į naujai iškaitintą stiklainį ir iškart uždariau. Šį kart jokių burbuliukų, stiklainiukas iškeliavo prie visų į rūsį, ir buvo pastatytas arčiausiai durų, kad pirmas pakliūtų ant stalo :)

(Gavosi 2 litriniai ir 4 po 720)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Taip darome jau kelinti metai, ir niekada nepavedė rezultatas - mums ir kaimynams ir visiems kitiems.. labai patinka ir tinka

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Marinuotos šparaginės pupelės pagal Laimą

   

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •