TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Serbentai • Bananas • Avietės • Mėlynės • Romas • Apelsinai • Uogienės

Uogų džemas su bananais ir apelsinu

Jums reikės: 200g raudonųjų serbentų,
200gr bananų,
200gr aviečių,
200gr mėlynių,
2 šaukštai romo,
500gr cukraus,
vienas apelsinas.

Gaminimo eiga:
Raudonuosius serbentus nuplauname, nuskabome kotelius.
Bananus nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais ar mažais kubeliais.
Mėlynes nuplauname.
Avietes perrenkame, šiaip aviečių ne itin didelė mėgėja, gal dėl to kad jos, gan greit kirmija, bet šviežios avietės itin naudingos organizmui.
Viską dedam į didesnį indą, sumaišome. Imam vieną apelsiną, jį aišku gerai nuplauname, nutarkuojam žievelę, neužgriebiant baltosios dalies, nes balta gali džemui suteikti kartumą, nulupame ir smulkiai supjaustome, dar kartą pamaišome, supilame cukrų, bei paliekame pastovėti. Aš palaikiau per naktį.

Ryte viską supilame į puodą, užverdame, būsima uogienė putoja, tad, vieno verdančio puodo nederėtų palikti - išbėgs uogienė. Šiek tiek pagraibome putas, ir maišant verdame apie 30 min.

Įpilame 2 šaukštus romo, ir dar paverdame kokias 5-10 min. Karštą uogienę išpilstome į nedidelius indelius ir sandariai uždarome.
Uogienės gaunasi 2 puslitriukai bei paragavimui keli šaukštai.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Mums patiko, skanu

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Uogų  džemas su bananais ir apelsinu

  

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (1)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •