TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Serbentai Bananas Avietės Mėlynės Romas Apelsinai Uogienės
Jums reikės: 200g raudonųjų serbentų,
200gr bananų,
200gr aviečių,
200gr mėlynių,
2 šaukštai romo,
500gr cukraus,
vienas apelsinas.
Gaminimo eiga:
Raudonuosius serbentus nuplauname, nuskabome kotelius.
Bananus nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais ar mažais kubeliais.
Mėlynes nuplauname.
Avietes perrenkame, šiaip aviečių ne itin didelė mėgėja, gal dėl to kad jos, gan greit kirmija, bet šviežios avietės itin naudingos organizmui.
Viską dedam į didesnį indą, sumaišome. Imam vieną apelsiną, jį aišku gerai nuplauname, nutarkuojam žievelę, neužgriebiant baltosios dalies, nes balta gali džemui suteikti kartumą, nulupame ir smulkiai supjaustome, dar kartą pamaišome, supilame cukrų, bei paliekame pastovėti. Aš palaikiau per naktį.
Ryte viską supilame į puodą, užverdame, būsima uogienė putoja, tad, vieno verdančio puodo nederėtų palikti - išbėgs uogienė. Šiek tiek pagraibome putas, ir maišant verdame apie 30 min.
Įpilame 2 šaukštus romo, ir dar paverdame kokias 5-10 min. Karštą uogienę išpilstome į nedidelius indelius ir sandariai uždarome.
Uogienės gaunasi 2 puslitriukai bei paragavimui keli šaukštai.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Mums patiko, skanu
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (1)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!